isprobajte
Revolucionarni trik za uštipke zaludeo sve redom! Jedan sastojak pravi razliku - domaćice u šoku
Ključ za savršene uštipke je dobro zagrejano ulje - idealna temperatura je između 170 i 180 stepeni Celzijusa
Masni uštipci mogu da pokvare užitak u ovom klasičnom jelu, ali dodatak rakije u testo pravi veliku razliku. Alkohol pomaže da se spoljašnji sloj testa brzo „zatvori“ tokom prženja, što sprečava prekomerno upijanje ulja. Rezultat? Hrskavi spolja, mekani iznutra, a pritom lakši za stomak.
Kako postići savršenu temperaturu ulja
Ključ za savršene uštipke je dobro zagrejano ulje - idealna temperatura je između 170 i 180 stepeni Celzijusa. Ako nemate termometar, koristite trik s komadićem testa: ubacite ga u ulje, i ako odmah počne da cvrči i ispliva na površinu, ulje je spremno. Drvena kašika takođe može pomoći – uronite dršku u ulje, i ako se pojave mehurići, vreme je za prženje.
Savet za prosejavanje brašna i mešanje
Prosejavanje brašna je korak koji mnogi preskaču, ali on unosi vazduh u smesu i čini testo laganijim. Takođe, nemojte preterivati s mešanjem, čim se sastojci sjedine, prestanite. Previše mešanja može učiniti uštipke žilavim, a to svakako želite da izbegnete.
Recept za savršene uštipke vam donosimo u nastavku: Najukusniji DORUČAK od samo 4 sastojka: Ovi MEKANI UŠTIPCI bolji su od bakinih. Uštipci se odlično slažu sa sirom, pršutom, pavlakom ili mesom sa roštilja. Ako ste minimalistički nastrojeni, uživajte u njima i bez dodataka – ukusni su sami po sebi!
(Espreso/kurir/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






