Trik koji mora da zna svaka domaćica: Evo kako da testo naraste za samo 15 minuta
Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

mnoge zanima

Trik koji mora da zna svaka domaćica: Evo kako da testo naraste za samo 15 minuta

Mnoge domaćice ne znaju da ovaj trik.

Objavljeno:

Umorni ste od dugog čekanja da testo nadođe? Uz samo jedan neobičan sastojak i par koraka, peći mekana peciva, pice ili pite postaće prava mala umetnost – i to za četvrt sata!

Sastojci za testo koje se munjevito „podiže“:

  • 600 g brašna
  • 300 ml vode
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica sirćeta
  • ½ kašičice soli

Brza priprema u 5 koraka

Prosejte brašno u veliku činiju. U drugoj posudi pomešajte vodu, sirće, so i umućeno jaje. Polako dodajte brašno, mešajte i mesite dok ne dobijete glatko, elastično testo koje se ne lepi za ruke.

Podelite testo na dva dela, tanko ga razvucite, premažite margarinom i preklopite kao omot. Uvijte svaku polovinu u rolat, oblikujte puža i stavite u frižider na 15 minuta. Nakon toga razvucite i oblikujte po želji.

Zašto dodati sirće?

Sirće blago aktivira kvasac i skraćuje vreme nadolaženja, čineći testo vazdušastim i mekanim bez dugog čekanja.

Brzi saveti za savršen rezultat

Testo premažite tankim slojem ulja da se ne osuši tokom hlađenja. Ne dodajte previše brašna prilikom mešenja – samo toliko da testo prestane da se lepi.

Posle hlađenja testo je elastičnije i lakše se oblikuje u kiflice, pice ili slatke rolnice. Isprobajte ovaj jednostavan trik danas i uživajte u sveže pečenim, mekanim pecivima za samo 15 minuta!

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.