Lekar otkrio koja riba iz konzerve je najzdravija: Čuva srce, kosti i odlična je za mozak, jedite je češće
Foto: Carlos Santos / Panthermedia / Profimedia

TO JE TO

Lekar otkrio koja riba iz konzerve je najzdravija: Čuva srce, kosti i odlična je za mozak, jedite je češće

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom

Objavljeno:

Nije svaka riba iz konzerve ista – neke su prava mala čuda za zdravlje

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

13:58

KOLIKO ĆE TRAMPOVE CARINE UTICATI NA OBIČAN SVET? Hrana, lekovi, energenti... imamo li razloga da strepimo od katastrofalnog poskupljenja?

(Espreso/Krstarica/DČ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.