NIJE NI ČUDO
Recept za govedinu Stroganov! Dobila je ime po grofu iz 19 veka, a ukus ne može da se uporedi ni sa čim, SAVRŠENO
Jelo je dobilo naziv po grofu Pavelu Aleksandroviču Stroganovu
Ovo su vam potrebni sastojci za sjajno jelo čiji ćete ukus dugo pamtiti:
400-450 g mekanog nemasnog goveđeg mesa
3 kašike ulja
2 kašike putera
1 sitnija glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
250 g braon ili belih šampinjona
1 kašika brašna
oko 300 ml neslanog goveđeg bujona
1 kašika vorčester sosa
1/2 kašičice senfa
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
100 g kisele pavlake
1 kašika iseckanog peršuna za garniranje
Priprema:
Meso isperite u hladnoj vodi pa osušite papirnim ubrusom. Zatim ga isecite oštrim nožem na trake debljine pola centimetra, da budu veličine zalogaja. Šampinjone operite u hladnoj vodi pa osušite papirnim ubrusom i isecite na tanke kriške. Zatim oljuštite crni luk pa ga isperite ga i sitno iseckajte. Onda oljuštite beli luk pa ga isperite i sitno isecite. Peršun operite, osušite i iseckajte. Zagrejte bujon. Ulje zagrejte u većem tiganju na zagrejanom ulju. Dodavati jedan po jedan komadić mesa pa pržite oko 3 minuta uz okretanje, dok komadići ne promene boju. U tiganj stavite komadić putera i otopite ga na umerenoj vatri. Potom dodajte seckan crni luk i pržite par minuta. Umešajte seckane šampinjone i uz mešanje dinstati desetak minuta. Dodajte seckan beli luk pečurkama pa ga propržite uz mešanje.
Umešajte kašiku brašna pa pržite još minut uz mešanje. Dodajte po malo bujona i kuvajte sos, dok se malo ne zgusne. Zatim dodajte vorčester sos, senf, so i biber. U kremasti sos dodajte meso i dinstajte oko 15 minuta. Onda dodajte kiselu pavlaku i promešajte.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





