Mađari samo ovako spremaju punjene paprike: Tajna je u 1 sastojku, a vodu ne dodaju
Foto: Bakina kuhinja

NJAM, NJAM

Mađari samo ovako spremaju punjene paprike: Tajna je u 1 sastojku, a vodu ne dodaju

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima

Objavljeno:

Mađari punjene paprike prave bez vode – evo čime ih začine da budu neodoljive.

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima.

Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

04:42

Napet početak nedelje u Komšiluku - pohovne paprike u raguu od pečuraka izazvale pravu pometnju u kuhinji! Takmičari nisu znali šta ih je snašlo!

(Espreso/Krstarica/DČ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.