U ovoj zapečenoj testenini će cela porodica da uživa! Zaboravite na skupe sastojke, prostije od ovog ne može
Testenina, Foto: Privatna arhiva

uživaćete

U ovoj zapečenoj testenini će cela porodica da uživa! Zaboravite na skupe sastojke, prostije od ovog ne može

Zaboravite na komplikovane recepte i skupe sastojke – ova testenina je dokaz da prava kulinarska magija leži u jednostavnosti i ljubavi.

Objavljeno:

Drage domaćice i domaćini, predstavljamo vam recept koji će postati pravi hit u vašoj kuhinji!

Ova zapečena testenina sa spanaćem i sirom je savršen primer kako se od malo sastojaka, uz minimalan trud, može stvoriti obrok koji je istovremeno izuzetno ukusan, zasitan i ekonomičan.

Zaboravite na komplikovane recepte i skupe sastojke – ova testenina je dokaz da prava kulinarska magija leži u jednostavnosti i ljubavi.

Idealna je za brzi ručak ili večeru, a njen bogat ukus i kremasta tekstura osvojiće srca svih ukućana, od najmlađih do najstarijih.

Pripremite se za "gutanje" i uživanje u svakom zalogaju!

Potrebno:

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

300 gr testenine 200 gr spanaća 200 ml jogurta 300 ml mleka 2-4 jaja 50 gr kačkavalja 50 gr sira 50 ml maslinovog ulja sol, biber granule beli luk

.

Priprema:

Skuvajte testeninu: Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, ali ne sasvim do kraja, ostavite je malo tvrđu (al dente). Ocedite je, dodajte malo maslinovog ulja i dobro promešajte kako se ne bi zalepila.

Pripremite preliv: U većoj činiji razbijte jaja i dobro ih umutite viljuškom. Dodajte jogurt, mleko, polovinu narendanog kačkavalja, malo izmrvljenog sira, preostalo maslinovo ulje, so, biber i granule belog luka. Sve sastojke dobro promešajte dok se ne sjedine.

Dodajte spanać: Svež spanać (ili blitvu) operite i isecite na tanje rezance. Ubacite isečeni spanać u pripremljenu smesu sa jajima i jogurtom i sve još jednom dobro izjednačite.

Složite i pecite:

Pleh za pečenje (ili tepsiju) podmažite uljem. Sipajte skuvanu testeninu ravnomerno po dnu pleha. Preko testenine pažljivo prelijte pripremljenu smesu sa jajima, jogurtom i spanaćem, trudeći se da prekrije svu testeninu. Odozgo narendajte preostali kačkavalj i po želji, možete dodati još malo izmrvljenog sira. (Ako želite, možete dodati i kockice šunke, ali imajte na umu da to nije deo originalnog recepta za "malo ulaganja").

Pečenje: Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 50 minuta, ili dok jelo lepo ne zarumeni i dobije zlatnu koricu. Proverite viljuškom da li je testenina omekšala i da li je preliv čvrst.

Serviranje: Izvadite jelo iz rerne i ostavite ga da se malo prohladi pre sečenja i serviranja. Najbolje je poslužiti toplo. Koji ukus, samo se guta!

20:18

14.07.2025. VEČERNJI DNEVNIK

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.