probajte
Zlatni bakin recept: Prava poslastica za sva čula, kolač sa šljivama, grizom i limunom kojem ne možete odoleti
Za sve ljubitelje šljiva ova poslastica biće pravo uživanje.
Ukusna poslastica odlična kada želimo da obradujemo voljene ili da uživamo uz šoljicu kafe. Kolač sa šljivama, grizom i limunom biće pun pogodak za sve one koji vole bakinu huhinju.
Potrebno je:
/šoljica od 100 ml./
- 2 jaja
- 1 šoljice brašna
- 1 šoljice griza
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica jogurta
- 1 šoljice šećera
- malo cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 300 kg šljiva
- 1 kašika kakao
- korica limuna
Priprema:
Pleh 30x20 cm
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, jogurt, ulje.
Testo podeliti na dva dela, u jedno dodamo kakao i cimet i dobro izmešamo i sipamo da se peče 5 min na 180 stepeni C ili odmah u njega naređati polutke šljiva kao što sam ja uradila i odozgo svetli deo.
Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta da lepo zarumeni.
Posuti prah šećerom i seći prohlađen. Fini sočan mirisan odličan uz kafu ili popodnevno druženje.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




