naučite recept
Kada stignu + 40 temperature, ovaj sladoled je neophodan za preživljavanje! Svi ga kupuju, a ne znaju za domaći
Pravi se od samo 4 sastojka, a kombinacija vanile i jagode je pun pogodak.
S obzirom da su nam stigli vreli dani, a temperatura će da ide i preko 40, najbolji način da se rashladite je domaći kapri sladoled.
Pravi se od samo 4 sastojka, a kombinacija vanile i jagode je pun pogodak.
Otkrivamo vam recept za domaću verziju ovog letnjeg hita.
Sastojci
400 ml slatke pavlake za šlag 1 konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenzovanog mleka 1 kašičica ekstrakta vanile 200 g svežih ili smrznutih jagoda
Priprema
Napravite voćni preliv: U blenderu izmiksajte jagode dok ne dobijete pire. Po želji ga možete blago procediti ako ne volite semenke.
Napravite osnovu sladoleda: Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim lagano umešajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Kombinovanje slojeva: U dublju posudu sipajte pola smese, pa dodajte deo jagoda. Ponovite postupak sa ostatkom. Možete kašikom lagano promešati da dobijete mramorni efekat.
Zamrzavanje: Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.
(Espreso/kurir/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




