Kada stignu + 40 temperature, ovaj sladoled je neophodan za preživljavanje! Svi ga kupuju, a ne znaju za domaći
Kapri sladoled, Foto: Printscreen/youtube/ Sherpica Recipes

naučite recept

Kada stignu + 40 temperature, ovaj sladoled je neophodan za preživljavanje! Svi ga kupuju, a ne znaju za domaći

Pravi se od samo 4 sastojka, a kombinacija vanile i jagode je pun pogodak.

Objavljeno:

S obzirom da su nam stigli vreli dani, a temperatura će da ide i preko 40, najbolji način da se rashladite je domaći kapri sladoled.

Pravi se od samo 4 sastojka, a kombinacija vanile i jagode je pun pogodak.

Otkrivamo vam recept za domaću verziju ovog letnjeg hita.

Sastojci

400 ml slatke pavlake za šlag 1 konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenzovanog mleka 1 kašičica ekstrakta vanile 200 g svežih ili smrznutih jagoda

Priprema

Napravite voćni preliv: U blenderu izmiksajte jagode dok ne dobijete pire. Po želji ga možete blago procediti ako ne volite semenke.

Napravite osnovu sladoleda: Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim lagano umešajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Kombinovanje slojeva: U dublju posudu sipajte pola smese, pa dodajte deo jagoda. Ponovite postupak sa ostatkom. Možete kašikom lagano promešati da dobijete mramorni efekat.

Zamrzavanje: Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

02:18

Ana Jovanović u Africi

(Espreso/kurir/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.