prste da poližeš
Ove letnje punjene paprike pravićete do decembra! Menjaju svako jelo, a nadev je boli glava
Ne zahtevaju mnogo pripreme, a rezultat je i odličan – nadev je bogat, kremast i veoma ukusan.
Letnje punjene paprike savršene su za tople letnje dane, nadev ne uključuje meso, ali zahvaljujući slanini dobijaju savršenu notu ukusa.
Ne zahtevaju mnogo pripreme, a rezultat je i odličan – nadev je bogat, kremast i veoma ukusan.
Sjajno se slažu uz svežu salatu ili parče hleba, a kad ih jednom probate, sigurno ćete ih praviti iznova.
Potrebni sastojci
6 paprika srednje veličine
300 g belog sira po želji
2 jajeta
Par kašika pavlake
Suvi začin, biber, suvi vlašac
Slanina
Način priprema
Paprike iseći na polovine i očistiti od semenki. Staviti u pleh obložen pek papirom (ili podmazan). Sir, pavlaku, jaja, biber, malo suvog začina (ako je sir slan, onda po ukusu) i vlašac dobro sjediniti.
Puniti paprike i odozgo staviti sitno naseckanu slaninu. Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




