Najpoznatija srpska baka otkrila trik pomoću kog uspeva svaki sataraš! Osvaja ukusom, a miriše na leto
Sataraš, Foto: Privatna arhiva

recept

Najpoznatija srpska baka otkrila trik pomoću kog uspeva svaki sataraš! Osvaja ukusom, a miriše na leto

Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.

Objavljeno:

Baka nam ovog jutra otkriva kako da napravite savršeni sataraš koji osvaja ukusom i mirisom.

Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.

Brz, jednostavan i neodoljiv, sataraš je idealan kao glavno jelo ili prilog.

POTREBNI SASTOJCI

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

500 gr očišćene paprike

2 veće glavice luka

2 paradajza veća

ulje

suvi začin ...so

NAČIN PRIPREME

Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj.

Isecite papriku.Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.

Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu

.Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.

02:20

Višenedeljna suša ozbiljno preti sa ugrozi ovogodišnje prinose u poljoprivredi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.