recept
Najpoznatija srpska baka otkrila trik pomoću kog uspeva svaki sataraš! Osvaja ukusom, a miriše na leto
Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.
Baka nam ovog jutra otkriva kako da napravite savršeni sataraš koji osvaja ukusom i mirisom.
Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.
Brz, jednostavan i neodoljiv, sataraš je idealan kao glavno jelo ili prilog.
POTREBNI SASTOJCI
500 gr očišćene paprike
2 veće glavice luka
2 paradajza veća
ulje
suvi začin ...so
NAČIN PRIPREME
Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj.
Isecite papriku.Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.
Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu
.Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






