jelo za desetku
Najukusnija pasta sa povrćem za letnje dane: Recept prost kao pasulj - gotova za 15 minuta
Pasta sa povrćem od 15 minuta je pravi izbor za leto
Paste svi volimo da jedemo, naročito ako su kremaste i plus neko dobro meso.
Retko ko može da im odoli, ali i pored takvih i razne sa povrćem su pun pogodak po vrućinama koje su stigle u našu zemlju.
Pred vama je recept za jednu takvu, a gotova je za samo 15 minuta.
Sastojci:
Veća glavica luka
2 čena belog luka
3 paradajza
1 tikvica
1 manji patlidžan
2 paprike
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
Pola kese paste
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice.
Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.
Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u blender setu ili štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja.
Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stil/Milica Krajnović/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




