Letnja poslastica koja uspeva baš svima: Ništa bolje ne možete spremiti od ovog slatkiša, topi se u ustima
Čizkejk, Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

ukus koji osvaja

Letnja poslastica koja uspeva baš svima: Ništa bolje ne možete spremiti od ovog slatkiša, topi se u ustima

U toplim letnjim danima svi tragamo za poslasticom koja će nas osvežiti, a pritom biti lagana i brzo gotova.

Objavljeno:

Upravo takav je ovaj penasti i kremasti čizkejk koji ćete pripremiti očas posla. Ne zahteva puno truda, a rezultat je savršen spoj osvežavajuće kreme i hrskave podloge.

Ovaj čizkejk je pravi letnji hit – lagan, vazdušast i jednostavno neodoljiv. Idealan je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili kao slatki zalogaj uz popodnevnu kafu.

Pripremite ga jednom i sigurno će postati omiljeni recept u vašoj kuhinji!

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 40 g otopljenog putera
  • 25 g mleka
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 450 g sira 9%
  • 350 g pavlake
  • 250 g pavlake
  • 30 g šećera
  • Sirup po želji

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljeni puter i mleko pa utisnite na dno okruglog kalupa.

U drugoj posudi dobro pomešajte pavlaku, jaja, vanilin ekstrakt, šećer, dodajte brašno i opet sve sjedinite bez grudvica, te dobijenom smesom prelijte prethodno utabani keks ravnomerno. Pleh/kalup ubacite u rernu da se oko 75 do 80 minuta kolač peče na 160°C.

Za to vreme u jednoj posudi pomešajte sir, pavlaku, šećer i sirup po želji, pa kada ih dobro sjedinite premažite odozgo kolač. Ostavite da se malo ohladi i stisne u frižideru, pa ga možete poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.