ukus koji osvaja
Letnja poslastica koja uspeva baš svima: Ništa bolje ne možete spremiti od ovog slatkiša, topi se u ustima
U toplim letnjim danima svi tragamo za poslasticom koja će nas osvežiti, a pritom biti lagana i brzo gotova.
Upravo takav je ovaj penasti i kremasti čizkejk koji ćete pripremiti očas posla. Ne zahteva puno truda, a rezultat je savršen spoj osvežavajuće kreme i hrskave podloge.
Ovaj čizkejk je pravi letnji hit – lagan, vazdušast i jednostavno neodoljiv. Idealan je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili kao slatki zalogaj uz popodnevnu kafu.
Pripremite ga jednom i sigurno će postati omiljeni recept u vašoj kuhinji!
Sastojci:
- 300 g keksa
- 40 g otopljenog putera
- 25 g mleka
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 450 g sira 9%
- 350 g pavlake
- 250 g pavlake
- 30 g šećera
- Sirup po želji
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljeni puter i mleko pa utisnite na dno okruglog kalupa.
U drugoj posudi dobro pomešajte pavlaku, jaja, vanilin ekstrakt, šećer, dodajte brašno i opet sve sjedinite bez grudvica, te dobijenom smesom prelijte prethodno utabani keks ravnomerno. Pleh/kalup ubacite u rernu da se oko 75 do 80 minuta kolač peče na 160°C.
Za to vreme u jednoj posudi pomešajte sir, pavlaku, šećer i sirup po želji, pa kada ih dobro sjedinite premažite odozgo kolač. Ostavite da se malo ohladi i stisne u frižideru, pa ga možete poslužiti. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




