Hrskava gibanica iz tiganja gotova za 15 minuta: Spas za sve domaćice, niko joj ne može odoleti, a sprema se lako
Gibanica, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Hrskava gibanica iz tiganja gotova za 15 minuta: Spas za sve domaćice, niko joj ne može odoleti, a sprema se lako

Pravi se brzo, lako i bez imalo muke, a rezultat je mirisan, sočan i savršeno neodoljiv.

Objavljeno:

Ako volite domaći burek, ali nemate vremena za komplikovane recepte i duge pripreme – ova gibanica iz tiganja će vas oduševiti!

Najbolje od svega? Testo se ne mesi dugo, ne koristi se kvasac, a diže se svega 15 minuta! Idealan je za doručak, brzi ručak ili večeru kad želite nešto ukusno "na brzinu".

Priprema se u tiganju, pa ne morate ni da palite rernu – samo pratite jednostavne korake i uživajte u domaćem bureku kao iz pekare.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 250 ml kefira
  • zeleniš po izboru (zelje, spanać..)
  • 100 g kačkavalja
  • 400 g brašna
  • kašika praška za pecivo

Priprema:

  1. Ulijte jaje u posudu, pa dodajte šećer, so i kefir i dobro sve promešajte. Zatim dodajte usitnjen zeleniš i narendan kačkavalj.
  2. Promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Rukama umestite testastu masu i pokrijte činiju providnom folijom, te ostavite da odstoji 15 minuta.
  3. Veknu testa podelite na pola, zatim svaku polovinu razvaljajte oklagijom i isecite na jednakih 8 trouglova.
  4. Uronite ih u vrelo ulje u tiganju i propržite sa svih strana na srednjoj vatri. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.