prijatno
Recept star pola veka: Ručak bez mesa prste da poližete, ovako su naše bake spremale omiljeno jelo mnogih od nas
Ovaj recept nekada su znale sve domaćice.
Ako nemate sastojke za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti.
Ovaj starinski recept nekada su znale sve domaćice.
Sastojci:
- 5oo gr krompira
- 2oo ml mleka
- 3 jajeta
- 1 kašika brašna
- 2-3 glavice crnog luka
- ulje za prženje
- so po ukusu
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




