Recept star pola veka: Ručak bez mesa prste da poližete, ovako su naše bake spremale omiljeno jelo mnogih od nas
Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Recept star pola veka: Ručak bez mesa prste da poližete, ovako su naše bake spremale omiljeno jelo mnogih od nas

Ovaj recept nekada su znale sve domaćice.

Objavljeno:

Ako nemate sastojke za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti.

Ovaj starinski recept nekada su znale sve domaćice.

Sastojci:

  • 5oo gr krompira
  • 2oo ml mleka
  • 3 jajeta
  • 1 kašika brašna
  • 2-3 glavice crnog luka
  • ulje za prženje
  • so po ukusu

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.