otkrio
Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.
Malo ko zna da su peteljke jagoda izuzetno lekovite.
Dr Karan Rajan objasnio je da gornji deo jagode, tj. njen lisnati deo, ima istu nutritivnu vrednost kao i sam plod.
„Lišće je bogato polifenolima, koji su antioksidansi, a sadrži skoro istu količinu vitamina C kao i bobica“, istakao je doktor.
Osim toga, gornji deo jagode sadrži i druge korisne hranljive materije poput magnezijuma, kao i dodatnu dozu vlakana.
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine. Bloger o hrani, poznat kao The Purposeful Pantry, predlaže niz recepata koji koriste gornje delove jagoda, uključujući sirupe, čajeve, pa čak i salse.
Dakle, sledeći put kada budete pripremali jagode, razmislite dva puta pre nego što bacite peteljke – mogli biste propustiti ukusan i hranljiv dodatak svom obroku.
(Espreso/srbija danas/Krstarica/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




