
probajte
Ova namirnica će vam zgusnuti jelo bolje od brašna! Malo ko zna za nju, a radi kao magični štap
Postoje bolji i zdraviji načini koji su i mnogo ukusniji.
Ukoliko ste do sada zgušnjavali jelo sa brašnom, više to nećete raditi.
Postoje bolji i zdraviji načini koji su i mnogo ukusniji. Recimo, da upotrebite povrće koje sigurno uvek imate u kući.
Skuvajte krompir (1-2 komada) i ispasirajte ga u blenderu ili ga dobro uzgnječite viljuškom da nema grudvica. Možete da dodate malo vode da bi smesa bila kompaktnija. Dodajte je u čorbu ili sos i dobro sjedinite. Krompir nema jak ukus, pa nećete značajno promeniti ukus sosa ili čorbe, a zdraviji je izbor od belog brašna. Možete da koristite i pire od nekog drugog povrća, ali u tom slučaju pazite da ne promenite ukus jela.
Stavite krompirov skrob
Ako imate problem sa glutenom, koristite krompirov skrob. Potrebna je jedna kašika skroba pomešana s dve kašike vode kako bi se dobila kaša. Sipajte u jelo ili sos i neprestano mešajte dok se ne zgusne.
(Espreso/kurir/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!