pažnja
Ovo je tajna najukusnijeg krompira na tanjiru! Užitak koji vas tera da ogrebete tepsiju
Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju!
U nastavku vam otkrivamo tajnu najukusnijeg krompira.
Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome.
Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati.
Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu.
Potrebno
500 gr krompira na kolutove
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
4 čema belog luka
3 kašike opranog pirinča
suvi začin
ml biber
ulje
Priprema
Listove krompira posuti sa suvim začinom ml bibero i malo ulja pa izmešati.
Tepsiju podmazati uljem pa poredjati pola krompira pa dpdati na krugove luk šargarepu i na listiće beli luk.
Pirinač oprati pa rasporediti Pokriti ostatkom krompira.
Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče. Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene.
Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hle, Jako ukusan fini sočan kremas i jako ukusan.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






