Najlepši žele kolač sa jagodama: Poslastica gotova očas posla - svaki zalogaj se topi u ustima
Žeele kolač sa jakogama na tanjiru, Foto: Printscreen/YT/ Betülün Mutfak Aşkı

porodica će uživati

Najlepši žele kolač sa jagodama: Poslastica gotova očas posla - svaki zalogaj se topi u ustima

Žele kolač od jagoda mogu da naprave i početnici u kuhinji

Objavljeno:

Jedva smo dočekali da dođe sezona jagoda, jer je ovo voće i te kako zahvalno za pripremu kolača i torti.

Ukoliko niste preterano vični u kuhinji, nemate vremena ili dovoljno materijala za tortu od ovog sočnog mirisnog voća, napravite žele kolač.

Recept je jednostavan, a poslastica izdašna i što duže stoji to je lepša.

Priprema žele kolača sa jagodama
Priprema žele kolača sa jagodamafoto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Žele kolač od jagoda mogu da naprave i početnici u kuhinji. Mikser vam neće biti potreban, a ni mnogo sastojaka - u većini domova u Srbiji domaćice imaju sve što im je potrebno za pripremu ovog ukusnog i veoma izdašnog kolača. Recept koji delimo sa vama je više puta isproban i nikad nije razočarao. Možete ga, takođe, praviti i kad prođe sezona jagoda sa smrznutim voćem - jagodama, malinama, kupinama, višnjama ili borovnicama.

Žele kolač sa jagodama

Sastojci:

3 jaja

500 g šećera

15 kašika brašna

15 kašika ulja

Sastojci sa žele kolač sa jagodama
Sastojci sa žele kolač sa jagodamafoto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

15 kašika mleka

1 prašak za pecivo

400 g jagoda

3 kesice pudinga od vanile ili 100 g gustina

Priprema:

U činiji razbijte tri jaja, dodajte im 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka i kesicu praška za pecivo, pa sve dobro izradite varjačom. Podmažite pleh, pospite ga brašnom, pa sipajte smesu za patišpanj i pecite na 180 stepeni dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. Obavezno ostavite patišpanj u plehu kad se ispeče.

Dok se patišpanj hladi, pripremite fil. U šerpu sipajte litar vode, preostali šećer i 400 grama očišćenih jagoda, pa kuvajte dok ne provri. Jagode možete da iseckate, a i ne morate - kolač je jednako ukusan i ako spustite cele plodove. Kad voda sa šećerom i jagodama provri, u smesu sipajte tri razmućena pudinga od vanile ili 100 grama gustina koji ste prethodno razmutili sa vodom. Zakuvajte fil i dok je još vruć prelijte ga preko ispečenog patišpanja. Poravnajte varjačom i ostavite kolač da se stegne, pa ga secite na kocke i služite.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/BlicŽena/Snežana Moldovan/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.