Mekano i vazdušasto testo za domaće kifle: Bolje nego u pekari, nestaće za tren oka
Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Mekano i vazdušasto testo za domaće kifle: Bolje nego u pekari, nestaće za tren oka

Cela porodica uživaće u ovim kiflama.

Objavljeno:

Pekarske kifle uz recept pred vama vrlo lako možete napraviti i u svom domu, i baš niko neće moći da im odoli!

Potrebno je:⁣

  • 350g brašna⁣
  • 250ml mlijeka ⁣
  • 1 pakovanje suhog kvasca⁣
  • 10g šećera⁣
  • 7g soli ⁣
  • malo ulja za premazati kifle⁣

Priprema: ⁣

  1. U posudi umesite testo od brašna, šećera, soli i mleka u koje ste dodali kvasac ( da bi brže naraslo testo dodate kvasac u mleko i tako ga aktivirate). ⁣
  2. Dovoljno je samo da umesite svo brašno u testo, te pokrijete i sačekate 10-15 minuta.⁣
  3. Nakon tih 10-15 minuta rukama 2-3 minuta ponovo mesite testo kako bi razvili gluten. Testo će biti skroz glatko i mekano. ⁣Pokrijete folijom i ostavite da naraste najmanje sat vremena. ⁣
  4. Nakon što je testo naraslo, premesite ga i izrežete na 7 ili 10 delova (zavisno koliko velike kifle želite). Svaki deo testa oblikujete u kuglice. ⁣
  5. Kuglice testa oklagijom izvaljate tanko. ⁣Potom testo urolate u kiflu. ⁣ Kifle prebacite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. ⁣
  6. Upalite rernu na 200°C.⁣ Premažite svaku kiflu sa malo ulja i ostavite da miruju 15-20 minuta.⁣
  7. Nakon mirovanja kifle pečete u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200°C. ⁣

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.