Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Mekano i vazdušasto testo za domaće kifle: Bolje nego u pekari, nestaće za tren oka
Cela porodica uživaće u ovim kiflama.
Objavljeno:
Pekarske kifle uz recept pred vama vrlo lako možete napraviti i u svom domu, i baš niko neće moći da im odoli!
Potrebno je:
- 350g brašna
- 250ml mlijeka
- 1 pakovanje suhog kvasca
- 10g šećera
- 7g soli
- malo ulja za premazati kifle
Priprema:
- U posudi umesite testo od brašna, šećera, soli i mleka u koje ste dodali kvasac ( da bi brže naraslo testo dodate kvasac u mleko i tako ga aktivirate).
- Dovoljno je samo da umesite svo brašno u testo, te pokrijete i sačekate 10-15 minuta.
- Nakon tih 10-15 minuta rukama 2-3 minuta ponovo mesite testo kako bi razvili gluten. Testo će biti skroz glatko i mekano. Pokrijete folijom i ostavite da naraste najmanje sat vremena.
- Nakon što je testo naraslo, premesite ga i izrežete na 7 ili 10 delova (zavisno koliko velike kifle želite). Svaki deo testa oblikujete u kuglice.
- Kuglice testa oklagijom izvaljate tanko. Potom testo urolate u kiflu. Kifle prebacite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Upalite rernu na 200°C. Premažite svaku kiflu sa malo ulja i ostavite da miruju 15-20 minuta.
- Nakon mirovanja kifle pečete u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200°C.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




