Majstorski ručak sa junetinom: Obrok za sve prave gurmane, ovom specijalitetu niko ne može da odoli
Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Majstorski ručak sa junetinom: Obrok za sve prave gurmane, ovom specijalitetu niko ne može da odoli

Odlična ideja za ručak.

Objavljeno:

Poslužite uz pomfrit i neki dobar sos koji najviše volite.

Sastojci:

* 600 g mlevene junetine * 150 g kačkavalja * 80 g suve slanine * malo sredine hleba * 1 jaje * 1 čaša kisele vode * so, biber * ulje

1. Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite.

2. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite.

3. Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obe strane.

4. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u činiju. Oko njih stavite iseckan crni luk, pa poslužite.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.