
ukus koji osvaja
Majstorski ručak sa junetinom: Obrok za sve prave gurmane, ovom specijalitetu niko ne može da odoli
Odlična ideja za ručak.
Poslužite uz pomfrit i neki dobar sos koji najviše volite.
Sastojci:
* 600 g mlevene junetine * 150 g kačkavalja * 80 g suve slanine * malo sredine hleba * 1 jaje * 1 čaša kisele vode * so, biber * ulje
1. Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite.
2. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite.
3. Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obe strane.
4. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u činiju. Oko njih stavite iseckan crni luk, pa poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!