Ljudi, pogrešno jedete običan krastavac! Trik morate probati ili ga bacite u đubre - Srbi nisu imali pojma za ovo
Foto: Printscreen/Youtube/CLEAN & DELICIOUS

mnoge interesuje

Ljudi, pogrešno jedete običan krastavac! Trik morate probati ili ga bacite u đubre - Srbi nisu imali pojma za ovo

On može biti dosta ukusniji ako primenite jedan trik

Objavljeno:

Jedna od vrsta povrća kojoj ne treba neka posebna priporema jeste krastavac je jedna od vrsta povrća za koju i ne treba neka posebna priprema: oljuštiš, isečeš i gotovo.

Međutim, iako ne treba mnogo vremena za njegovu pripremu, bilo da ga jedete samog ili u salati, on može biti dosta ukusniji ako primenite jedan trik.

Zašto ne biste upotrebili so?

Kada isečete krastavac, bilo na kolutove ili na štangle, ostavite ga da odstoji u činiji oko pola sata i posolite ga.

krastavac
krastavacfoto: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

Šta so donosi krastavcu?

So će izvući višak vlage koju krastavac ima i tako neće u jelo unositi tečnost ako, recimo, pravite caciki ili grčku salatu.

Ova tehnika može biti jako korisna ukoliko spremate kremaste soseve ili prelive. Baš zbog toga što previše tečnosti može ugroziti ukus jelu, piše "All recipes".

So
Sofoto: HERA FOOD / Alamy / Profimedia

Kako da posolite krastavac?

Krastavac operite, oljuštite i isecite na željene komade. Stavite u činiju i sipajte dovoljno soli toliko da je bude na svakom komadu krastavca. Promešajte i prebacite u cediljku, pa ostavite oko pola sata. Dodatno možete blago pritisnuti ubrusom ili pamučnom krpom.

Posle ovog vremena krastavac je spreman za konzumiranje.

Bonus video:

06:00

JEZIVO! NEPOZNATA ŽENA FALSIFIKATOM UKRALA 168.000 EVRA NASLEDSTVA – pravi naslednik je ostao praznih ruku a prevarantkinja je i dalje na slobodi!

(Espreso /Ona.rs /M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.