Sočni kolač baklava za sve sladokusce: Neodoljivo je dobro, uživaćete u svakom zalogaju
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

majstorski

Sočni kolač baklava za sve sladokusce: Neodoljivo je dobro, uživaćete u svakom zalogaju

Obradujte najmilije ovom ukusnom poslasticom.

Objavljeno: 09:31h

Potrebno je:

za čokoladni deo:

  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika griza
  • 2 kašike ulja
  • 2 štangle otopljene čokolade
  • 1/2 praška za pecivo

svetli limun deo:

  • 2 jaja1 kašika šećer
  • 1 kašika brašna
  • 1 kaika griza
  • 2 kašike ulja
  • korica limuna
  • 1/2 praška za peciva

Za preliv

  • 200 gr šećera
  • 300 ml vode
  • 1 ceo limun na kriške
  • 1 vanilin šećer
Kolač
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti prvo čokoladni deo. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecimom.

Dodati ulje i otopljenu čokoladu i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati i izravnati. Peći 10 minuta na 200 stepeni C. Za to vreme svetli deo spremiti, umutiti ja i šećer dodati brašno i griz i prašak za pecivo.

Ubaciti ulje i koricu limuna i sve izjednačiti izvadi kolač iz rerne pa preliti preko čokoladnog dela i peći još 30 minuta. Malo ohladiti pa iseći na kocke.

Kolač
foto: Bakina kuhinja

U šerpu staviti šećer vodu i limun na krugove kao i vanilin šećer. Neka vri 5-6 minuta pa preliti prohladjen i isečen kolač.

Ostaviti da upije i sasvim se ohladi. Služiti i sladiti se prelepa baklava kolač Uživajte.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.