Ova torta je definicija savršenstva! Ne postoji veće osveženje za letnje dane, dovoljan je 1 zalogaj
Torta, Foto: Printscreen/youtube/Chiarapassion

predobra

Ova torta je definicija savršenstva! Ne postoji veće osveženje za letnje dane, dovoljan je 1 zalogaj

One su važne i za proslavu važnih događaja, a u nastavku pročitajte recept za savršen spoj maline i kokosa.

Objavljeno:

Svi volimo torte, a posebno one čiji ukus i mirs nas vraćaju u detinjstvo.

One su važne i za proslavu važnih događaja, a u nastavku pročitajte recept za savršen spoj maline i kokosa.

Sastojci:

Za koru (x2):

6 komada posnog petit keksa

4 kašike soka od pomorandže

Malina fil:

200 g malina

Maline, Kupine
foto: Profimedia

100 g šećera

1 kašika gustina ili pudinga od vanile

Kokos fil:

80g kokosovog brašna

50g šećera u prahu

50g margarina

2 kašike soka od pomorandže

Za dekoraciju:

40 g posnog šlaga

100 ml hladne vode

malo smrznutih malina

Priprema:

Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.

Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.

Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati pa premazati drugim delom fila od malina. Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom, prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).

07:55

SADA IH VIŠE NE ZANIMAJU ZAHTEVI O TRAGEDIJI U NOVOM SADU Matović: Ako su sve vreme planirali ovo, zašto su mučili građane 6 meseci?

(Espreso/ona.telegraf/Recepti.com/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.