predobra
Ova torta je definicija savršenstva! Ne postoji veće osveženje za letnje dane, dovoljan je 1 zalogaj
One su važne i za proslavu važnih događaja, a u nastavku pročitajte recept za savršen spoj maline i kokosa.
Svi volimo torte, a posebno one čiji ukus i mirs nas vraćaju u detinjstvo.
One su važne i za proslavu važnih događaja, a u nastavku pročitajte recept za savršen spoj maline i kokosa.
Sastojci:
Za koru (x2):
6 komada posnog petit keksa
4 kašike soka od pomorandže
Malina fil:
200 g malina
100 g šećera
1 kašika gustina ili pudinga od vanile
Kokos fil:
80g kokosovog brašna
50g šećera u prahu
50g margarina
2 kašike soka od pomorandže
Za dekoraciju:
40 g posnog šlaga
100 ml hladne vode
malo smrznutih malina
Priprema:
Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.
Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.
Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati pa premazati drugim delom fila od malina. Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom, prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
(Espreso/ona.telegraf/Recepti.com/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




