Ova starinska torta je idealna za Đurđevdan! Savršeno će leći posle teške hrane, a gosti je ne zaboravljaju
Torta sa orasima, Foto: Printscreen YouTube/Home Made Recipes

pažnja

Ova starinska torta je idealna za Đurđevdan! Savršeno će leći posle teške hrane, a gosti je ne zaboravljaju

Njena bogata kombinacija čokolade, oraha i kremastog fila ostaviće vas bez teksta.

Objavljeno:

Sutra slavimo Đurđevdan, a istovremeno i veru, tradiciju, porodicu i ljubav.

U moru recepata, donosimo vam poslasticu koja se savrđeno uklapa u prazničnu atmosferu.

Njena bogata kombinacija čokolade, oraha i kremastog fila ostaviće vas bez teksta.

SASTOJCI

Za kore:

10 belanaca

10 kašika šećera

1 kašičica praška za pecivo

200 g mlevenih oraha

Za fil:

6 žumanaca

200 g šećera

1 vanilin šećer

200 g maslaca

200 g crne čokolade

100 g mlevenih oraha

100 g mlevenih lešnika

Za glazuru:

150 g crne čokolade

2 kašičice ulja

NAČIN PRIPREME

Priprema kora:

Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte mlevene orahe i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite. Rasporedite smesu u pleh obložen papirom za pečenje (prečnika 24 cm) i pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ponovite za drugu koru.

Priprema fila:

Umutite žumanca sa šećerom i vanilijom dok ne postanu svetla i penasta. Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj i ostavite da se ohladi. Umutite maslac sa mlevenim orasima i lešnicima, pa dodajte istopljenu čokoladu.

Sjedinite fil sa umućenim žumancima i dobro promešajte.

Slaganje torte:

Na prvu koru nanesite fil i poklopite drugom korom. Za glazuru, otopite čokoladu sa malo ulja i prelijte je preko torte. Ostavite tortu da se ohladi i stegne u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći. Pospite orasima za dodatnu dekoraciju.

05:31

Bokan: Srbi su svima univerzalni krivci

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.