savršena poslastica
Ova tortu se ne zove za džabe "Oženi me": Kažu da je toliko dobra da tera partnere da vas zaprose!
Savršena je poslastica za tople prolećne dane
Za ovaj čizkejk kažu da je toliko dobar da će navesti partnera da vas zaprosi ili kaže da - ukoliko vi to uradite.
Savršena je poslastica za tople prolećne dane, ali je i dostojna Đurđevdana i raskošne slavske trpeze.
U nastavku pročitajte recept za "Oženi me" tortu.
Sastojci:
Za koru:
260 g mlevenog keksa
90 g istopljenog maslaca
Za fil:
500 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
150 g kokosa
3 jajeta
1 kašika ekstrakta vanile
Preliv od jagode:
400 g svežih jagoda
300 g zaleđenih jagoda
3 kašike vode
3 kašike šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Prvo napravite sos od jagoda. Kuvajte jagode sa ostalim sastojcima 15 minuta. Sve izblendirajte na kraju. Ostavite da se skroz ohladi. Za koru sve pomešajte i utapkajte u kalup prečnika 20-22 cm. Ručno pomešajte sve sastojke za kremu, a zatim sve izlijte u kalup preko kore. Kolač stavite u rernu na 180° i pecite 40-50 minuta. Kolač će biti skroz tečan ali ne brinite, kada se ohladu stegnuće se. Sveže jagode umočite u sos od jagoda i ređajte po kolaču.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




