slatkiš
Ova torta je Bogom dana za Đurđevdan: Prosta kao pasulj, a svako bi je poželeo na stolu
Ovu tortu toplo preporučujemo!
Sledi Đurđevdan, jedna od najlepših srpskih slava. U to ime sprema se čitava gozba, čiji je dezert nezaobilazan deo. Preporučujemo tortu u nastavku.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
400 ml kisele pavlake
150 g šećera u prahu
500 g mlevenog keksa
100 ml mleka
450 g zamrznutih malina
180 g krem šlaga
300 ml kisele vode
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa u nju dodajte umućenu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Dodajte plazmu, pomešajte i sipajte mleko. Pridružite maline i sve sjedinite.
U kalupu lepo rasporedite smesu i preko stavite šlag koji ste prethodno umutili sa kiselom vodom. Prijatno i srećna slava!
Bonus video:
(Espreso/Srbija Danas/Sara Panić/Preneo D.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




