spremite
Od ovog nedeljnog ručka seratonin skače kao lud! Sastojci su pun pogodak, svi ga spremaju
Osvežavajući je i jednostavan, a kombinacija sastojaka savršena.
Pasta sa tikvicama, bosiljkom i limunom je idealan nedeljni ručak.
Osvežavajući je i jednostavan, a kombinacija sastojaka savršena.
Uz ova jednostavna uputstva ne možete pogrešiti čak ni ako prvi put spremate testeninu.
Sastojci:
450 g testenine
90 g slanog putera, podeljenog
1 limun, isečen na kolutove, bez koštica
30 g svežeg bosiljka, sitno seckanog
1 žuti luk, seckan
2 čena belog luka, seckana
2 tikvice, tanko narezane
2 kašike svežih listova majčine dušice
so
crni biber
ljute papričice u pahuljicama
240 ml pavlake za kuvanje
150 g rendanog parmezana, plus dodatno za serviranje
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju da ostane al dente. Odvojite pola šolje vode u kojoj se kuvala testenina, a ostatak procedite.
Dok se testenina kuva, zagrejte 30 g putera u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte kolutove limuna i pržite ih oko minut sa svake strane. Izvadite limun iz tiganja, sitno ga iseckajte i pomešajte s bosiljkom.
U isti tiganj dodajte ostatak putera i luk. Pržite ga uz mešanje 8 do 10 minuta. Zatim dodajte beli luk, tikvice i majčinu dušicu, posolite, pobiberite i dodajte ljute papričice u pahuljicama. Kuvajte još 5 minuta.
Dodajte pola šolje vode od testenine i pavlaku, pa mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada umak provri, kuvajte ga još 5 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne. Umutite parmezan, a zatim dodajte i testeninu. Kuvajte još 2 minuta, pa sklonite s vatre.
Preko jela pospite mešavinu limuna i bosiljka. Dobro promešajte i poslužite uz dodatni parmezan po želji.
(Espreso/ona.telegraf/Punkufer/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




