Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna
Foto: Bakina kuhinja

Ukusno i mekano

Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna

Ovaj recept nećete naći nigde drugde!

Objavljeno:

Otkrijte tajnu najukusnijeg domaćeg Rafaela bez margarina!

Ovaj jedinstveni recept kombinuje kremasto kondenzovano mleko, bogatu belu čokoladu i aromatični kokos sa dodatkom mleka u prahu za savršenu teksturu.

Mekane, slatke kuglice sa hrskavim bademom u sredini su prava poslastica koja se topi u ustima. Ovaj recept nećete naći nigde drugde!

Potrebno je za kuglice:

  • 400 ml kondenzovanog ,leka
  • 150 gr bele čokolade
  • 70 gr mleka u prahu
  • 150 gr kokosa
  • ekstrat vanile

Još treba:

  • 50 gr kokosa za valjanje
  • 50 gr oljuštenih badema
Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Mleko zagrejati, i to ne do vrenja, pa ubaciti otopljenu belu čokoladu i izmešati a zatim dodati mleko u prahu. Još malo mešati na vrućoj ringli, pa dodati vanilu i skloniti da se prohladi.

Badem preliti vrućom vodom i pustit dva ključa pa isključiti, pokriti i ostaviti 5 minuta. Procediti i preliti hladnom vodom.

Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Skinuti koricu i ređati na salvetu. Kašičicom vaditi masu za kuglice, ruke posuti kokosom i dlanovim oblikovati kuglice, a zatim u sredinu ubaciti 1 badem i obikovati loptice kao manji orah.

Uvaljati u ostatak kokosa. Ređati u tepsiju i ostaviti da se hlade.

Bonus video:

46:01

REDAKCIJA 02.05.2025. III

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.