bolja od originala!
Lažna baklava bez kora sa orasima topi se u ustima! Nema sočnije poslastice, pravi se očas posla, a ukus kida!
Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.
Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.
Baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli!
Sastojci:
3 jaja 150g šećera 12 kašika mleka 12 kašika ulja 12 kašika pšeničnog griza 12 kašika brašna 1 prašak za pecivo 200g mlevenih oraha
Za posipanje:
400g šećera 450ml vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano sve sjediniti, mešajući odozdo prema gore.
Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20x25) i kašikom poravnati. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kora lepo ne porumeni.
Dok se kora hladi skuvati sirup - potrebno je da šećer i voda proključaju. Kada se kora prohladila, isecite je nakocke i dobro natopite toplim sirupom. Potom ovu preukusnu poslasticu ostavite da se prohladi, pa ukrasite mlevenim orasima i spremna je za posluženje!
Bonus video:
Espreso/srbijadanas/TM
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




