Slatki kupus sa ovim mesom je prava bomba: Recept ne postoji na internetu - nema konkurenciju
Slatki kupus u šerpi sa krmenadlama, Foto: Bakina kuhinja

baka jelena otkrila tajnu

Slatki kupus sa ovim mesom je prava bomba: Recept ne postoji na internetu - nema konkurenciju

Recept za slatki kupus sa krmenadlama nema konkurenciju

Objavljeno:

Baka Jelena nam je i ovog jutra poslala sjajan recept za ručak u kom će uživati cela porodica.

Čorbastom jelu sa mesom niko neće moći da odoli.

Detaljnu pripremu slatkog kupusa sa krmenadlama je podelila sa nama.

Ovo su potrebni sastojci:

2 krmenadle od vrata - sinjetina

1 glavica mladog kupusa

1 krompir na kockice

2 struka crnog i 2 belog luka

50 ml kuvanog paradajza

2 veće šargarepe

celer list - koren celera

1 paprika

Mala zaprška:

suvi začin

ulje

mlevena paprika

1 kašičica brašna

3 čena seckanog belog luka

Priprema:

Meso prvo stavite da kuva bar 20 minuta. Pola glavice kupusa isecite i stavite na meso, pa preko stavite šargarepu, krompir, luk, pa prekrijte drugom polovinom kupusa.

U tanjiru slatki kupus sa krmenadlama
U tanjiru slatki kupus sa krmenadlamafoto: Bakina kuhinja

Odozgo stavite papriku ljutu ili slatku i nalijte vodom i kuvajte.

Kuvanom kupusz stavite zapršku.

U tiganj stavite seckan beli luk, ulje i malo brašna da porumeni. Dodati mlevenu papriku i odmah sipajte polako u kupus sa svih strana pomerajući kupus do ivice šerpe.

Spremljen slatki kupus sa krmenadlama
Spremljen slatki kupus sa krmenadlamafoto: Bakina kuhinja

Dodati suvi začin i lagano podignuti kupus i okrenuti.

Kuvati još dva minuta pokriveno i posuti peršunovim listom.

Isključite i uživajte.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu:

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.