Božanstvena brza torta za svaku priliku, gotova očas posla! Ne peče se, a sve sastojke već imate u kući
Foto: Wieslaw Jarek / Panthermedia / Profimedia

TOPI SE U USTIMA

Božanstvena brza torta za svaku priliku, gotova očas posla! Ne peče se, a sve sastojke već imate u kući

Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu

Objavljeno:

Brza torta koju možete praviti i leti i zimi. Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu.

Umesto badema, možete koristiti neke druge orašaste plodove ili ih jednostavno zameniti mlevenim keksom…

Brza torta, sastojci:

Kora:

1 kašika putera

2 kašike šećera u prahu

1 banana

100 g mlevenih badema

100 g mlevenog keksa

Fil 1:

100 g crne čokolade

1 dl+2 dl slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

Fil 2:

2 dl slatke pavlake

1-2 kašike šećera u prahu

50 g mlevenih badema

Brza torta, priprema:

Za koru sjedinite maslac i šećer u prahu. Potom dodajte sitno iseckanu bananu, izgnječite viljuškom, pa umešajte bademe i keks.

Sjedinite sve sastojke. Smesu rasporedite u kalup prečnika cca 18 cm. Za fil 1 istopite čokoladu i 1 dl slatke pavlake.

2 dl slatke pavlake umitete sa šećerom u prahu. Kada se čokoladni fil ohladi, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom. Premažite preko kore.

Za fil 2 čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte bademe (u ovaj fil možete umešati voće po izboru). Premažite preko fila 1. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Dekorišite je sezonskim voćem i listićima badema.

Ukoliko koristite zaslađenu slatku pavlaku (šlag krem) nema potrebe dodavati šećer. Umesto tečnog šlaga, slatke pavlake, možete koristiti šlag u prahu.

Bonus video:

00:29

Torta do plafona na svadbi Aleksadre Bursać

Espreso/danas/TM


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.