
majstorski
Za ljubitelje tikvica svaki zalogaj biće uživanje: Spremite neodoljiv ručak za koji će vam domaćice tražiti recept
Ukusno jelo koje će se svideti celoj porodici.
Lažne lazanje od tikvica zaista su najukusnije, jer se prave uz dodatak mlevenog mesa i mladog kravljeg sira.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 900 g g mlevenog mesa
- 680 g paradajz sosa
- 400 g pasiranog mladog kravljeg sira sa kiselom pavlakom
- 100 g rendanog kačkavalja
- 200 g mocarele
- 1 jaje
- so i biber
- šaka svežeg peršuna i bosiljka, iseckanih
Recept za lažne lazanje od tikvica:
Kako biste napravili ove lazanje, prvo nasecite tikvice po dužini na tanke kriške. Zagrejte rernu na 200°C. Ostavite ih na stranu. Nakon toga ubacite mleveno meso u veliki tiganj na srednje jaku vatru. Pržite ga dok ne porumeni. Zatim sipajte paradajz sos, samo odvojite pre toga 120 g sosa za kasnije, i promešajte sve zajedno, pa sklonite sa vatre.
Pomešajte mladi sir sa kiselom pavlakom, kačkavaljem, jajetom, solju i biberom. Stavite 120 g paradajz sosa na dno vatrostalne posude. Zatim rasporedite kriške tikvica preko sosa. Mogu da se preklapaju, a možete i da postavite jednu preko druge.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!