Beogradski kuvar otkrio kako se pravi majonez od uskršnjih jaja! Snimak već odgledalo pola Srbije
Filip, Foto: Printscree/tiktok/filip.ciric

otkrio tajnu

Beogradski kuvar otkrio kako se pravi majonez od uskršnjih jaja! Snimak već odgledalo pola Srbije

Ova verzija majoneza posebno mu prija jer, kako kaže, ima izraženiji ukus jaja i odličan je za pripremu ruske salate.

Objavljeno: 10:24h

Beogradski kuvar Filip Ćirić svakodnevno deli kulinarske savete na svom tiktoku.

On je sada pokazao recept za majonez od uskršnjih kuvanih jaja.

Ova verzija majoneza posebno mu prija jer, kako kaže, ima izraženiji ukus jaja i odličan je za pripremu ruske salate.

Prvo kuva jaja, a zatim ih hladi i pažljivo ljušti. Kaže da je važno da se dobro oljušte kako bi tekstura bila ujednačena. Kada se jaja oljušte, seku se na polovine.

U blender ubacuje kuvana jaja, dodaje prstohvat soli i istu količinu šećera. Po ukusu stavlja biber. Zatim dodaje jednu kašiku sirćeta - kaže da je to dovoljno da da potrebnu kiselost.

Dodaje i kašičicu dižonskog senfa, a potom sipa malo vode da bi se masa lakše sjedinila. Nakon toga sledi ulje - može suncokretovo, ali on najviše voli da koristi hladno ceđeno maslinovo.

Kada su svi sastojci u blenderu, blendira ih dok se ne dobije glatka i gusta smesa. Ako je previše gusta, doda još malo vode.

Na kraju, kaže da je moguće pojačati ukus dodavanjem više žumanaca ili menjanjem vrste ulja i sirćeta, u zavisnosti od toga šta se želi postići. Po njegovim rečima, ovaj majonez ima pun ukus, lakšu teksturu i znatno je manje mastan od kupovnog.

- Šta to volim da pripremam od kuvanih jaja? Pre svega, majonez od kuvanih jaja. On je toliko ukusan, nije previše mastan i toliko ima pun ukus jaja da je prosto savršen za rusku salatu. Pa evo da vam pokažem kako to ide. Evo ih, polupana jaja su ovde. Malo ću da ih dolupam i idemo na ljuštenje. Odlično. Presečemo ih na pola. Za majonez uzmemo, malo posolimo. Zatim isto toliko šećera. Biber po ukusu. Možemo da dodamo malo vode. Sirće, jedna kašika će biti više nego dovoljno. Ja volim dižonski senf. To je to. Dodamo ulje. I kreće blendanje. Kad vidite da je malo gušće, dodajte još malo vode. To je to. Pored dižonskog senfa volim da dodam i hladno ceđeno maslinovo ulje. Evo ga - majonez bogatog ukusa. Možete da dodajete više žumanaca. Ako volite još jači ukus, možete da koristite ulje koju god želite. Kiselinu koju god želite. I to je to.

03:07

Roditelji, u parkovima vašoj deci preti ozbiljna opasnost! Male crvene bombonice rasejale smrt Nišom - Veliki broj životinja mrtvo

(Espreso/Ona. telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.