Posle jake hrane za Vaskrs ovo je idealan ručak za sve stomake: Karfiol u bešamel sosu - prste da poližete
Foto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia

UMETNIČKO DELO

Posle jake hrane za Vaskrs ovo je idealan ručak za sve stomake: Karfiol u bešamel sosu - prste da poližete

Ako nemate ideju šta biste više pripremali, predlažemo vam ovaj sjajan recept

Objavljeno:

Nakon prazničnih dana i brojnih mesnih obroka koji su bili neizostavni na meniju, vreme je za promenu. Ako nemate ideju šta biste više pripremali, predlažemo vam sjajan recept za karfiol zapečen u rerni sa bešamel sosom.

Potrebno je: 1 glavica karfiola po ukusu suvi biljni začin 100 g maslaca 1 kašika brašna 2 dl mleka

Karfiol zapečen u rerni sa bešamel sosom
Karfiol zapečen u rerni sa bešamel sosomfoto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia

Priprema: Karfiol operemo i očistimo od listova stavimo u šerpu i nalijemo vodom da ogrezne začinimo suvim začinom po ukusu. Kuvamo 10 minuta da se karfiol malo odmekne. Tepsiju podmažemo i oceđeni karfiol smestimo u tepsiju.

Otopimo margarin na tihoj vatri, dodamo brašno, promešamo malo, proržimo i nalijemo sa mlekom uz neprekidno mešanje dok ne sjedini i zgusne. Začinimo po ukusu. Karfiol prelijemo bešamelom. Stavimo da se peče na 180C oko 15 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju.

Bonus video:

05:20

Laban se bori sa suzama: Otkrio je ovu malopoznatu činjenicu o papa Franji

(Espreso/Kurir.rs/Recept/M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.