UMETNIČKO DELO
Posle jake hrane za Vaskrs ovo je idealan ručak za sve stomake: Karfiol u bešamel sosu - prste da poližete
Ako nemate ideju šta biste više pripremali, predlažemo vam ovaj sjajan recept
Nakon prazničnih dana i brojnih mesnih obroka koji su bili neizostavni na meniju, vreme je za promenu. Ako nemate ideju šta biste više pripremali, predlažemo vam sjajan recept za karfiol zapečen u rerni sa bešamel sosom.
Potrebno je: 1 glavica karfiola po ukusu suvi biljni začin 100 g maslaca 1 kašika brašna 2 dl mleka
Priprema: Karfiol operemo i očistimo od listova stavimo u šerpu i nalijemo vodom da ogrezne začinimo suvim začinom po ukusu. Kuvamo 10 minuta da se karfiol malo odmekne. Tepsiju podmažemo i oceđeni karfiol smestimo u tepsiju.
Otopimo margarin na tihoj vatri, dodamo brašno, promešamo malo, proržimo i nalijemo sa mlekom uz neprekidno mešanje dok ne sjedini i zgusne. Začinimo po ukusu. Karfiol prelijemo bešamelom. Stavimo da se peče na 180C oko 15 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju.
Bonus video:
(Espreso/Kurir.rs/Recept/M.S)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




