Ukusno
Zaboravite na sate provedene u kuhinji - ovo je brzo i baš jeftino: Ceo pleh ovog kolača košta manje od 1000 dinara
Kremasti kolač od griza i bele čokolade
Ako vam se prijede nešto slatko ili vam stižu gosti koje želite da oduševite na brzinu – imamo pravi recept za vas! Zaboravite na sate provedene u kuhinji, jer ovaj kremasti kolač od griza i bele čokolade se pravi bez rerne, a ukusom podseća na ledene kocke, samo još bogatije i mekše.
Kremasti kolač od griza i bele čokolade je savršena kombinacija jednostavnosti i elegancije, uz podlogu od keksa i fil koji se topi u ustima. Idealan je za sve prilike – od porodičnog ručka do neplanirane posete, a u nastavku otkrijte recept za poslasticu koja će vam postati omiljena.
Kremasti kolač od griza i bele čokolade
Potrebno je:
– 125 g petit keksa
– 1 litra mleka
– 200 g griza
– 180 g šećera
– 130 g maslaca
– 50 g bele čokolade
– šlag za ukras
– po želji mleveni lešnici, bademi ili keks za ukras
Priprema:
Petit keks umakati u malo mleka i poređati na pleh dimenzija 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.
Odvojiti malo mleka od litra i pomešati s grizom i šećerom, a ostatak mleka staviti na vatru da zavrije.
U uzavrelo mleko umešati smesu s grizom te lagano kuvati dok se ne zgusne kao puding. U vreli krem dodati belu čokoladu, promešati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađen krem. Krem istresti u kalup na petit keks. Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml pavlake za šlag i premazati kolač.
Dodatno kolač možete posuti mlevenim lešnicima, orasima, bademima ili mlevenim keksom. Dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Bonus video:
(Espreso / Bilc žena/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




