Čokoladna poslastica koju morate probati: Topi se u ustima, ovako nešto dugo niste jeli, pravo uživanje
torta, Foto: Tim Hill / Alamy / Profimedia

slatkiši

Čokoladna poslastica koju morate probati: Topi se u ustima, ovako nešto dugo niste jeli, pravo uživanje

Recept za baron tortu je prelep i uvek svakome uspeva.

Objavljeno:

Vreme je praznika, a baron torta je idealna ako želite da obradujete kako ukućane tako i goste, jer ova čokoladna poslastica nema greške. Recept za baron tortu je prelep i uvek svakome uspeva.

Sastojci za baron tortu:

za kore baron torte:

  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 100 g mlevenih pečenih badema
  • 2 kašike kakaa
  • za čokoladni krem baron torte:
  • 5 žumanaca
  • 200 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 20 g gustina
  • 20 g kakaa
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 50 g mlečne čokolade
  • 100 g putera

za fil od malina za baron tortu:

  • 200 g smrznutih malina
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 ml vode
  • 1 puding od malina
  • 1 kašika putera

za glazuru baron torte:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašike ulja

Priprema baron torte:

Pomešajte mlevene pečene bademe i kakao. Onda odvojte belanca od žumanaca i u posudu sa belancima ubacite malo soli i mutite mikserom. Kako se šne bude formirao, dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera i mutite sve dok se ne otopi i dok ne dobijete čvrst sneg. Na kraju, dodajte pomešane mlevene pečene bademe i kakao, pa lagano sjedinite, pazeći da vam sneg ne splasne.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.