zanimljivo
Posne palačinke prste da poližeš! Ne postoji ništa lakše i lepše napraviti - evo kako da budu vazdušaste i mekane
Palačinke su mnogima omiljeni desert
Ukoliko ste mislili da post znači odricanje svega što vam stomak i srce žele, imamo dobre vesti: nije tako. Palačinke su mnogima omiljeni desert, a mi vam prenosimo recept za dane kada postite na vodi a baš želite da jedete ovaj slatkiš.
Sastojci zaposne palačinke:
Za smesu:
250 g brašna
10 g suvog kvasca
1 prstohvat soli
1 kašika šećera
500 ml vode
Za premazivanje:
po potrebi džem/pekmez
Priprema:
U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Zatim umešati dve kašike brašna, so, izmešati i dodati ostatak brašna i dobro promešati da nema grudvica.
Ostaviti da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi. Teflonski tiganj zagrejati, sipati kutlačom pripremljenu smesu i palačinke peći na umerenoj vatri. Palačinke odložiti na tanjir, pa ih vruće premazati džemom, urolati (ili ispreklapati u oblik trougla) te poslužiti.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona./Recepti.com/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




