prelep i ukusan
Recept za mokri kolač s višnjama: Najlepša prolećna poslastica BEZ PEČENJA!
Idealan za prolećne dane, ovaj kolač pruža savršen balans između slatkog, kiselkastog voća i bogatog fila.
Osvežavajući i kremasti desert koji kombinuje slojeve nežnih piškota natopljenih sokom od višanja, bogat maskarpone kremom.
Idealan za prolećne dane, ovaj kolač pruža savršen balans između slatkog, kiselkastog voća i bogatog fila.
Sastojci:
Piškote, 200 g
Sveže ili zamrznute višnje, 500 g
Maskarpone sir, 500 g
Slatka pavlaka, 250 ml
Šećer, 100 g
Vanilin šećer, 2 kašike
Sok od višanja, 50 ml
Kakao za posipanje
Kako pripremiti
Ako koristite sveže višnje, operite ih i izvadite koštice. Ako koristite zamrznute višnje, odmrznite ih i ocedite. Ako koristite kompot od višanja, ocedite višnje i sačuvajte sok.
U velikoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte maskarpone sir, šećer i vanilin šećer, pa sve zajedno umutite dok ne dobijete glatku kremu.
U tanjir sipajte sok od višanja. Piškote kratko umačite u sok, jednu po jednu, da bi bile vlažne, ali ne previše natopljene. U veliki pravougaoni kalup položite prvi sloj piškota. Preko piškota ravnomerno rasporedite deo kreme od maskarponea. Preko krema rasporedite deo višanja. Ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem krema i višanja na vrhu.
Stavite kolač u frižider da se hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se slojevi dobro sjedinili i desert učvrsnuo. Pre serviranja, možete posuti kakao prahom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





