Recept za mokri kolač s višnjama: Najlepša prolećna poslastica BEZ PEČENJA!
Kolač s višnjama, Foto: Printscreen Youtube / Emily's Kitchen

prelep i ukusan

Recept za mokri kolač s višnjama: Najlepša prolećna poslastica BEZ PEČENJA!

Idealan za prolećne dane, ovaj kolač pruža savršen balans između slatkog, kiselkastog voća i bogatog fila.

Objavljeno:

Osvežavajući i kremasti desert koji kombinuje slojeve nežnih piškota natopljenih sokom od višanja, bogat maskarpone kremom.

Idealan za prolećne dane, ovaj kolač pruža savršen balans između slatkog, kiselkastog voća i bogatog fila.

Sastojci:

Piškote, 200 g

Sveže ili zamrznute višnje, 500 g

Maskarpone sir, 500 g

Slatka pavlaka, 250 ml

Šećer, 100 g

Vanilin šećer, 2 kašike

Sok od višanja, 50 ml

Kakao za posipanje

Kako pripremiti

Ako koristite sveže višnje, operite ih i izvadite koštice. Ako koristite zamrznute višnje, odmrznite ih i ocedite. Ako koristite kompot od višanja, ocedite višnje i sačuvajte sok.

U velikoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte maskarpone sir, šećer i vanilin šećer, pa sve zajedno umutite dok ne dobijete glatku kremu.

U tanjir sipajte sok od višanja. Piškote kratko umačite u sok, jednu po jednu, da bi bile vlažne, ali ne previše natopljene. U veliki pravougaoni kalup položite prvi sloj piškota. Preko piškota ravnomerno rasporedite deo kreme od maskarponea. Preko krema rasporedite deo višanja. Ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem krema i višanja na vrhu.

Stavite kolač u frižider da se hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se slojevi dobro sjedinili i desert učvrsnuo. Pre serviranja, možete posuti kakao prahom.

Bonus video:

03:20

Svi pacijenti se žale na istu stvar: Simptomi ih vezuju za krevet i preko nedelju dana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.