Idealna za rođendane i druge važne datume: Stara sarajevska torta se lako pravi, a ukusom sve osvaja
Stara sarajevska torta, Foto: Printscreen/Youtube/EllenKitchen

recept

Idealna za rođendane i druge važne datume: Stara sarajevska torta se lako pravi, a ukusom sve osvaja

Bogata, čokoladna, kremasta, a opet lagana – idealna je za rođendane i druge proslave

Objavljeno:

Stara sarajevska torta koja osvaja na prvi zalogaj – ne peče se, pravi se začas a gosti uvek traže recept!

Kad vam se najave gosti ili vam jednostavno dođe da zasladite dan nečim posebnim – ova sarajevska torta je pun pogodak! Ne samo da izgleda kao da je izašla iz vrhunske poslastičarnice, već se pravi brzo, bez pečenja, i topi se u ustima, prenosi still.kurir.rs.

Bogata, čokoladna, kremasta, a opet lagana – idealna je za rođendane, slave, praznike, ali i za one dane kada želite da impresionirate bez previše truda. I da – svi će želeti još jedno parče!

Sastojci:

– 1 pakovanje rozen kora – 1,5 l mleka – 5 jaja – 800 g šećera – 12 kašika brašna – 350 g čokolade za kuvanje – 500 g mlevenih oraha – 4 kesice vanilin šećera – 1 naribana korica limuna

Sarajevska torta
Sarajevska tortafoto: Printscreen/Youtube/EllenKitchen

Sastojci za glazuru:

– 100 g čokolade za kuvanje – 1/2 šoljice mleka – 1/2 šoljice šećera – 1/2 margarina

Priprema: Umutiti belanca sa 800 g sećera da se sećer razbije, a kada se zgusne dodajte žumanca i još mali mutiti. U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, lepo promešati da se sjedini. Kad mleko provri, skloniti sa vatre i varjačom umešati masu od jaja i brašna, lepo sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano mešanje.

U vruć krem dodati 300 g čokolade za kuvanje i mesati da se lepo rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno mešanje. mU ohladjen krem dodati 500 g mlevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna.Filovati korice tanko, pa redjati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje. Preliti glazurom koju treba otopiti na pari.

Bonus video:

00:29

Torta do plafona na svadbi Aleksadre Bursać

Espreso/Krstarica/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.