Torta, Foto: Bakina kuhinja
poslastica
Čokoladna poslastica koja osvaja već pri prvom zalogaju: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Ova čokoladna čarolija se pravi brzo i jednostavno.
Objavljeno:
Pripremite se za čokoladnu ekstazu! Danas vam donosim recept za poslasticu koja je toliko rastresita da nestaje čim je probate, a ukus je prosto neopisivo dobar! Ova čokoladna čarolija se pravi brzo i jednostavno, sa sastojcima koje već imate kod kuće.
Potrebno je:
- 1šaša od 200 gr kisele vode
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše šećera
- 50 gr suvog groždja
- 1 kašika kakaa
- 3 štangle istopljene čokolade
- 1 kašika cimeta
- 1 prašak za peciva iki kašika side bikarbone
- 280 gr brašna
- 2 kašike griza
- 1 kašika pekmeza po želji
Priprema:
U činiku sipati vodu dodati sve nabrojane sastojke i sve lagano žicom izmešati, Pleh obložiti pek papirom i sipati.
Peći na 180 stepeni C 50 minuta. Odozgo ide preliv čokolade posut sa kokosom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




