majstorski
Starinski recept za najbolji ručak koji se sprema brzo, a ne treba vam mnogo para: Zdrav obrok kojem nema premca
Svaki zalogaj pravo je uživanje.
Prilikom pripreme pilava koristite što više domaćih proizvoda koji će vam pomići da napravite hranljivo jelo.
Potrebno je:
- 500 gr pilećih bataka;
- 1 glavica crnog luka;
- 1 crvena paprika;
- 1 veća šargarepa;
- 1 krompir;
- 1 veća tikvica;
- ulje; so; biber; peršunov list.
Priprema: Na ulju propržiti seckan luk i seckanu papriku, dodati seckanu šargarepu pa tikvicu i na kockice krompir. Posoliti, pobiberiti može i suvi začin, pa dodati šolju od 100 gr opranog pirinča. Doliti vode da ogrezne i krčkati na tihoj vatri.
Batake posoliti pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena belog luka izdrobljenog. Zatim dodati ulja i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari poređati belolučene batake i peći u rerni na 200 stepeli C oko sat vremena.... Uživajte u fantastičnom obroku.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




