Neodoljiva šuškava pita sa višnjama i leblebijama: Svaki zalogaj je uživanje, topi se u ustima
Foto: Bakina kuhinja

ukusno

Neodoljiva šuškava pita sa višnjama i leblebijama: Svaki zalogaj je uživanje, topi se u ustima

Ko jednom proba ovaj specijalitet poželeće to ponovo.

Objavljeno:

Probajte ovaj neobični spoj ukusa i uverite se sami zašto je ova šuškava pita sa višnjama i leblebijama toliko posebna!

Potrebno je:

  • tanke kore za baklavu
  • 2 šolje od 200 gr višanja
  • 100 gr leblebija
  • 1oo gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • kisela voda
  • ulje
  • malo listića badema po želji
  • prah šećer za posipanje
Pita sa višnjama
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  1. Četiri tanke kore svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom i ređati jednu na drugu.
  2. Na petu koru u dno staviti pola višanja pa uviti u rolat.
  3. Tako i drugi rolat. Poseći rolate premazati uljem i posuti listićima badema
  4. Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Gotovu vrući pitu posuti vanilin šećerom i prah šećerom.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.