Foto: Bakina kuhinja
ukusno
Neodoljiva šuškava pita sa višnjama i leblebijama: Svaki zalogaj je uživanje, topi se u ustima
Ko jednom proba ovaj specijalitet poželeće to ponovo.
Objavljeno:
Probajte ovaj neobični spoj ukusa i uverite se sami zašto je ova šuškava pita sa višnjama i leblebijama toliko posebna!
Potrebno je:
- tanke kore za baklavu
- 2 šolje od 200 gr višanja
- 100 gr leblebija
- 1oo gr šećera
- 1 vanilin šećer
- kisela voda
- ulje
- malo listića badema po želji
- prah šećer za posipanje
Priprema:
- Četiri tanke kore svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom i ređati jednu na drugu.
- Na petu koru u dno staviti pola višanja pa uviti u rolat.
- Tako i drugi rolat. Poseći rolate premazati uljem i posuti listićima badema
- Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Gotovu vrući pitu posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




