za svaku priliku
Uz parče mesa ili kao obrok za sebe: Najhrskaviji krompir iz rerne po starom receptu namamiće i komšije na ručak!
Krompir iz rerne pripremljen po ovom receptu svakako može biti dovoljan sam za sebe uz neku finu sezonsku salatu
Najbolje kod krompira, spremljenog na bilo koji način, je to što se savršeno slaže uz mnoga jela, a neki ga čak pripremaju i kao obrok samog za sebe.
Krompir iz rerne pripremljen po ovom receptu svakako može biti dovoljan sam za sebe uz neku finu sezonsku salatu, međutim, možete mu pridružiti i koje parče sočnog mesa jer hrskava tekstura ovog krompira će savršeno ići uz mekano i aromatično meso, kako piše u jednom starom kuvaru.
Sastojci:
kilogram krompira
jedna kašika soli
3 kašike palente
biber
ulje
pola kašike aleve paprike
kašika suvog začina
svež peršun
Priprema:
- Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
- Palentu i sve začine, dobro promešajte.
- Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
- U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
- Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
- Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.
Kako odabrati dobar krompir za pečenje u rerni?
Često i ne razmišljamo o tome, već onaj krompir koji imamo ogulimo i stavimo u rernu, međutim, postoji trik koji će vam pomoći da vaš obrok ispadne mnogo ukusniji nego obično.
Reč je samom obliku krompira. Dobro bi bilo da, ukoliko uzimate beli krompir, on bude duguljast i potpuno zreo, bez zelenkastih šara.
Takođe, ukoliko se odlučite za crveni, njega bi trebalo držati duže u hladnoj vodi, oko 30 minuta pre dalje pripreme. Što se tiče oblika i boje, crveni krompir je najbolji za rernu ukoliko je manji i više okrugao.
Bonus video:
Espreso/glossy/TM
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




