Velikan srpskog glumišta obožavao je jelo koje su neki smatrali sirotinjskim! Ovako se pravi ručak slavnog glumca
Foto: Printscreen/youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

NJAM, NJAM

Velikan srpskog glumišta obožavao je jelo koje su neki smatrali sirotinjskim! Ovako se pravi ručak slavnog glumca

Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo

Objavljeno:

Legenda srpske kinematografije Dragan Nikolić bio je poznati gurman, ali nije tako često kuvao.

Znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.

Sastojci:

3 krompira

malo kajmaka

6 šnita slanine

Priprema:

Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.

Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.

Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.

04:11

Napeto do samog kraja! Takmičari Komšiluka pripremaju pravi rolat Štefani pire krompir i sos od paradajza: Kombinacija ukusa koja budi sva čula

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.