Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Foto: Privatna arhiva

recept zlata vredan

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak

Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Objavljeno:

Koh je jedna od onih jednostavnih, a nesumnjivo ukusnih poslastica koja uvek budi sećanja na detinjstvo i miris domaće kuhinje. Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Sastojci za koh:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 7 kašika griza
  • 1 l mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema koha:

Moramo odmah napomenuti da količina sastojaka zavisi od veličine pleha koji ćete upotrebiti. Odmah stavite šećer u šerpu sa mlekom i povremeno promešajte da se šećer otopi.

Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Nastavite da mutite sve dok se u potpunosti ne sjedine sastojci. Zatim smesi postepeno dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca pa sve dobro ali pažljivo promešajte.

Pleh premažite puterom ili uljem i pospite malo brašna da cela površina bude podmazana. Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta ili dok ne vidite da je kolač dobio zlatno-žutu boju.

Kolač prelijte mešavinom mleka i šećera i ostavite u frižider da se ohladi. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom ili čak poslužiti sa kuglom sladoleda.

Prijatno!

Bonus video:

00:27

Obrenovac

(Espreso / Ona.rs/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.