3 najbolja recepta za posni gulaš! Osvajaju na prvu, samo za one koji znaju da uživaju u hrani
Gulaš, Foto: Printscreen/Instagram/veganbowls

isprobajte

3 najbolja recepta za posni gulaš! Osvajaju na prvu, samo za one koji znaju da uživaju u hrani

Bilo da je gulaš od sočiva, pečuraka ili pasulja, zavolećete ga na prvu

Objavljeno:

Posni gulaš je jedan od omiljenih jela, a u nastavku isprobajte čak 3 recepta.

Posni gulaš od sočiva

Sastojci: 200 g zelenog ili crvenog sočiva 1 crni luk 2 šargarepe 1 paprika 2 čena belog luka 200 ml paradajz pelata 500 ml povrtnog bujona 1 kašika aleve paprike 1 kašika mlevenog kima So, biber, lovorov list

Priprema:

1. U šerpi propržiti luk i beli luk na suvom tiganju uz dodavanje malo vode. Dodati seckanu šargarepu i papriku, dinstati par minuta. Ubaciti sočivo i promešati.

2. Dodati paradajz pelat, bujon, začine i kuvati na srednjoj vatri 30-40 minuta dok se sočivo ne skuva. Po potrebi dodati još vode i začiniti po ukusu.

3. Služiti toplo uz integralni hleb.

Posni gulaš od pečuraka

Gulaš
Gulašfoto: j sierpniowka / Panthermedia / Profimedia

Sastojci:

500 g šampinjona ili vrganja 1 veći crni luk 2 šargarepe 2 krompira 2 čena belog luka 1 kašika brašna 1 kašika aleve paprike 200 ml paradajz soka 500 ml vode ili povrtnog bujona So, biber, lovorov list

Priprema: 1. U dubljem loncu na suvom tiganju propržiti sitno seckan luk uz stalno mešanje dok ne postane staklast. Dodati šargarepu i krompir iseckane na kockice i nastaviti s dinstanjem uz dodavanje malo vode. Ubaciti pečurke isečene na listiće i seckani beli luk. Dinstati dok pečurke ne puste vodu.

2. Posuti brašnom i alevom paprikom, promešati, a zatim sipati paradajz sok i bujon. Dodati lovorov list, so i biber. Kuvati na tihoj vatri 30-40 minuta uz povremeno mešanje.

3. Služiti toplo uz posni hleb ili palentu.

Posni gulaš od pasulja i povrća

Sastojci: 200 g pasulja (beli ili crveni) 1 crni luk 1 šargarepa 1 krompir 1 paprika 2 čena belog luka 200 ml paradajz soka 500 ml vode ili povrtnog bujona 1 kašika aleve paprike 1 kašičica origana So, biber, lovorov list

Priprema:

1. Pasulj potopiti u vodu preko noći, a zatim ga skuvati do pola. U šerpi propržiti luk i beli luk na suvom tiganju uz malo vode. Dodati seckanu šargarepu, krompir i papriku. Dinstati nekoliko minuta. Ubaciti pasulj, paradajz sok, bujon i začine.

2. Kuvati na tihoj vatri oko 30-40 minuta dok pasulj ne omekša.

3. Po potrebi dodati još začina i servirati uz hleb ili pirinač.

01:29

Polaganje venaca na spomenik bili smo samo deca, na Tašmajdanu, povodom godišnjice početka NATO agresije na Jugoslaviju

(Espreso/kurir/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.