
isplivalo
Ovo je tajni sastojak Mađara za prženice! Ni u snovima ne biste pogodili šta stave, ovakve obaraju s nogu
Za razliku od nas, Mađari u njih dodaju jedan sastojak koji pravi razliku u odnosu na klasične.
Da li postoji nešto lepše od prženica za doručak?
Za razliku od nas, Mađari u njih dodaju jedan sastojak koji pravi razliku u odnosu na klasične.
Ovaj jednostavan recept kombinuje hleb i osnovne sastojke poput jaja i mleka, stvarajući hrskavo-zlatne kriške, omiljene širom sveta.
Potrebno

– 20 kriški starog hleba
– 10 kriški topivog sira
– 300 g izrendanog topivog sira
– 300 ml mleka
– 100 g brašna
– 4 jaja
– ulje za prženje
Foto: Profimedia
Priprema
1. U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova iscediti.
2. Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.
3. Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.
4. U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti kriške s jedne i sa druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu.
5. Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.
Jako je važno da pripremate jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mleko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu. Nipošto ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mleka i zbog toga posle upiti puno ulja i raspasti se.
(Espreso/kurir/Stvar ukusa/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!