ukusno do bola
Da li ste probali krofne bez brašna? Mnogo su zdravije od ovih sa "belim prahom", a caka je u 1 dodatku
Mada možete u potpunosti izbeći bilo kakav zaslađivač i ipak ćete dobiti ukusno pecivo.
Krofnama malo ko može da odoli, ali često to moramo zbog velikih količina belog brašna, šećera i masnoće. Međutim, ako imate pravi recept, možete uživati u krofnicama baš svakog dana, za doručak ili večeru posle kojih ćete dugo ostati siti.
Jedna od mogućnosti su paleo krofne iz rerne, koje se prave od mešavine kokosovog i bademovog brašna, a za sladak ukus – tu je eritrol, zdrava zamena za beli šećer, bez kalorija.
Mada možete u potpunosti izbeći bilo kakav zaslađivač i ipak ćete dobiti ukusno pecivo.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 180 g krem sira
- 80 g mlevenog blanširanog badema ili bademovog brašna
- 80 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- (opciono) 1 kašičica ekstrakta vanile
- (opciono) 1 kašika šećera ili 10 g eritrola, zavisi koristite li šećer
- rendana kora jednog limuna
- ulje po potrebi (najbolje kokosovo ulje koje ste prethodno otopili)
Priprema
Umutite jaja s krem sirom i rendanom korom limuna, pa zasladite po želji i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Ubacite kokosovo i bademovo brašno, prašak za pecivo i so, pa mešajte dok se fino ne sjedini. Ako ste dobili premekano testo, dodajte još malo bademovog brašna, pa zamesite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Potom umočite kašiku u ulje, pa njom vadite male količine testa i nauljenom rukom ih oblikujte u loptice.
Ređajte po plehu koji ste obložili pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15 do 20 minuta, dok krofnice ne dobiju zlatnožutu boju.
Bonus video:
(Espreso / Glossy / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




