Brzo se prave, a svi ih obožavaju: Jogurt kiflice već ujutru možete spremiti za doručak
kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/SasinaKuhinja

recept

Brzo se prave, a svi ih obožavaju: Jogurt kiflice već ujutru možete spremiti za doručak

Kada udvostruče volumen, onda svaku pojedinačno razvucite oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 15 delova

Objavljeno: 23:55h

U vanglicu se stavi brašno i odmah se pomeša sa C praškom za pecivo i dve kašičice soli. Posebno se sastavi kvasac sa mlakim mlekom, malo brašna, šećera i soli da nadođe, pa kada naraste, sipa se u brašno. Onda se u brašno sipa jogurt, ulje, žumanca i preostalo mleko i zamesi se testo, koje bude jako lepo, glatko i ne lepi se za sto. U slučaju da se lepi, radite ga na ploči dodajući još malo brašna. Kada umesite testo, odmah ga podelite na 4 jufkice i ostavite ih da narastaju. Kada udvostruče volumen, onda svaku pojedinačno razvucite oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 15 delova. Punite ih narendanim kačkavaljem ili sirom, koji ste prethodno izgnječili sa jednim belancem, može da se puni i sa šunkom.

Jogurt
Jogurtfoto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

žZavijate kiflice od širokog dela ka užem, pridržavajući ih za vrh i razvlačeći ih pomalo, kako bi se što više puta zarolale. Poređate ih na pleh, koji ste ili namazali sa malo margarina, ili prekrili papirom za pečenje. Svaku kiflicu premažite prethodno umučenim, celim jajem, pospite susamom, a na svaku odozgo staviti po kocku margarina, ali tako da se utroši sav margarin. Od ove mere izađu dva velika puna pleha kiflica. Kada napunite plehove, tek onda uključite rernu na 200 stepeni, taman će za to vreme kiflice da nadođu u plehu. Pecite 15-tak minuta.

Bonus video:

03:27

MARIJA VICKOVIĆ I MIRKA VASILJEVIĆ U TAKMIČENJU KIFLICA! Kuvar je odredio pobednicu, A VODITELJKA NIJE BILA ZADOVOLJNA IZBOROM! [unpublished]

Espreso/Glas javnosti/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.