Nikad bolje nećete napuniti paprike! Ovakav recept ste mogli samo da sanjate, možete ih jesti čak i za post
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

preukusne

Nikad bolje nećete napuniti paprike! Ovakav recept ste mogli samo da sanjate, možete ih jesti čak i za post

Ako volite jela koja su lagana i izdašna u isto vreme, ovo će da bude pravi izbor.

Objavljeno: 10:05h

Punjenje paprike su jedno od najomiljenijih domaćih jela, a dok traje Uskršnji post možete da isprobate ovo jelo bez mesa.

Ako volite jela koja su lagana i izdašna u isto vreme, ovo će da bude pravi izbor.

Potrebno je:

Punjene paprike
Punjene paprikefoto: Miljan ivkovi / Alamy / Alamy / Profimedia

- 15 manjih paprika

- 4 krompira

- 1 šargarepa

- 2 zrela paradajza

- 1 crni luk

- 1 čen belog luka

- 2 kašike iseckanog peršunovog i celerovog lista

- 1 kašičica soli

- 1/2 kašičice mlevenog bibera

- 4 kašike ulja

Priprema:

Dobro operite povrće. Očistite paprike od semenki i ostavite ih na stranu. Krompir, šargarepu i crni luk oljuštite i narendajte. Dodajte iseckan peršunov i celerov list.

Ogulite i naseckajte paradajz, a zatim ih dodajte u mešavinu povrća zajedno sa sitno iseckanim belim lukom, solju, biberom i dve kašičice ulja. Sve sastojke dobro izmešajte.

Napunite paprike pripremljenom smešom i rasporedite ih u nauljenu posudu za pečenje.

Preostali paradajz izrendajte u sok koji je povrće pustilo, dodajte preostale dve kašičice ulja i sve sipajte između paprika. Pokrijte paprike papirom za pečenje, a ne poklopcem, kako bi se paprike pekle, a ne kuvale u pari.

Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pečenja izvadite papir i malo povećajte temperaturu tako da paprike lepo porumene.

02:15

RATNI IZVEŠTAČ IZ RUSIJE ZA KURIR: Očekivao sam eskalacije, ovo je najveći napad Ukrajine ikada

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.